ΑΝΤΙΓΟΝΗ : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη. Σαν παιδί έπαιζε κλασσικό πιάνο. Πολύ γρήγορα ανακάλυψε την κιθάρα και το τραγούδι και δημιούργησε το πρώτο της μουσικό σχήμα (Carbonated Lemonade) όπου συνέθεσε μουσική και τραγούδησε σε αγγλικό στίχο. Σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ ενώ παράλληλα έπαιζε μουσική σε σκηνές της Αθήνας. Εχει κάνει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής, παραδοσιακού τραγουδιού, λαϊκής και μοντέρνας κιθάρας καθώς και λαούτου. Υπήρξε μέλος του πολυφωνικού γκρουπ Τerra Voce και είναι μέλος των Encardia όπου παίζει και τραγουδά κατωιταλικά τραγούδια κυρίως σε παραστάσεις για παιδιά. Μέσα από αυτά της δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου για συναυλίες και σεμινάρια. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στην Εθνομουσικολογία με κατεύθυνση το παραδοσιακό τραγούδι. Το Ξέφραγο Αμπέλι υπήρξε η μεγαλύτερη μουσική της ενασχόληση καθώς και η αιτία γνωριμίας της με τη νησιώτικη μουσική παράδοση. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα μουσικά είδη. Αγαπά τα ταξίδια, τα γλέντια και το ipad της!

ΜΑΝΩΛΗΣ : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα γλέντια και οι γιορτές ήταν από νωρίς αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του, καθώς είναι μέλος πολύτεκνης και ιδιαίτερα μουσικόφιλης οικογένειας… Στο δημοτικό διδάχθηκε κρητική λύρα στην σχολή παραδοσιακής μουσικής του ενοριακού κέντρου Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου με δάσκαλο τον Μάνο Πυροβολάκη και στη συνέχεια βυζαντινή μουσική στο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον Λάζαρο Κουζινόπουλο. Σπούδασε παραδοσιακή μουσική στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας στην Άρτα. Εκεί ήρθε σε επαφή με τα παραδοσιακά κρουστά και το νέι. Εχει επίσης σπουδάσει αφήγηση στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Διδάσκει παραδοσιακή μουσική σε παιδιά και ενήλικες σε ενορίες της Αθήνας. Στο Ξέφραγο Αμπέλι παίζει κρουστά και νέι. Του αρέσει να τραγουδάει, να πλέκει δικά του στιχάκια, να λέει τις ιστορίες του φωναχτά και να γλεντά με αμείωτο κέφι! Αγαπά να πειράζει γνωστούς και αγνώστους και να πίνει εκλεκτό κρασί και τσίπουρο!

ΣΠΥΡΟΣ : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σίφνο. Τα πρώτα του ερεθίσματα ξεκίνησαν με κλασσική μουσική απ’ το μουσικό εργαστήρι του νησιού σε μικρή ηλικία. Στην εφηβεία αγάπησε το βιολί μέσα από τα οικογενειακά γλέντια και πανηγύρια και αφοσιώθηκε στη μελέτη της παράδοσης. Με παλιούς ντόπιους οργανοπαίχτες αλλά και βιωματικά ξεκίνησε τη  μελέτη του βιολιού η οποία συνεχίστηκε και με κλασικές σπουδές κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής στην Αθήνα. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις και στο παραδοσιακό παίξιμο πλάι σε καταξιωμένους δασκάλους της παραδοσιακής μουσικής. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ γυμναστής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς , με τους οποίους ασχολείται μέχρι σήμερα έχοντας ανοίξει τη δική του σχολή στο νησί. Παράλληλα, διδάσκει βιολί στο μουσικό εργαστήρι της Σίφνου, όπου ο ίδιος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα. Στα γλέντια του Ξέφραγου του αρέσει να παίζει χωρίς σταματημό ανάμεσα στους χορευτές. Όταν δεν παίζει, χορεύει με την καρδιά του!  Αγαπά την καλή παρέα, τους εκλεκτούς μεζέδες και να σκαρώνει πλάκες στους φίλους του…

ΓΡΗΓΟΡΗΣ : Ο Γρηγόρης Λεμπέσης γεννήθηκε, μεγάλωσε  και ζει στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα της Σίφνου. Τα μουσικά του ερεθίσματα ξεκινούν από την κούνια καθώς τα γλέντια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού. Στα χρόνια του σχολείου ξεκινάει τη μουσική του παιδεία με κλασσική μουσική. Σύντομα όμως τον κερδίζουν τα παραδοσιακά ακούσματα και καταπιάνεται με το λαούτο. Φτιάχνουν τακίμι με τον αδελφό του τον Σπύρο και παίζουν σε τοπικές εκδηλώσεις, γάμους και πανηγύρια. Αργότερα σπουδάζει οικονομικά και ταυτόχρονα αναζητάει καινούρια ερεθίσματα παίρνοντας μαθήματα από καταξιωμένους οργανοπαίχτες του λαούτου. Του αρέσει να συνθέτει δικές του μελωδίες, να τραγουδά με μεράκι και να ταχτοποιεί εκκρεμότητες που προκύπτουν. Αγαπά την οργάνωση, την τεχνολογία και την ηχοληψία. Στο Ξέφραγο Αμπέλι  βρήκε το στοιχείο του… παίζει λαούτο, τραγουδάει και είναι υπεύθυνος του ήχου και των λογιστικών του σχήματος!