Γάμος στον Πειραιά

Γάμος στον Πειραιά

Υπάρχουν και αυτοί οι γάμοι που μέσα στην απέριττη ελαφρότητά τους έχουν λίγο απ’όλα.

Πειραιάς. Μάιος μήνας. Στην άκρη του λιμανιού δίπλα στο  Χατζηκυριάκειο, εκεί που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, μια μικρή όμορφη εκκλησιά στους πρόποδες του λόφου, στολίζει το τοπίο. Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής.

Ο καιρός καλός. Ο γαμπρός περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας . Το μπλε της θάλασσας λαμπιρίζει κάτω από τον απογεματινό γλυκό φώς του ήλιου που σιγά σιγά μας αποχαιρετά. Σε λίγο καταφθάνει και η λευκοντυμένη. Μπροστά τα όργανα, πίσω ή νύφη με φίλους και συγγενείς οδεύουν προς την εκκλησία.

Μια πορεία λίγων μέτρων που κράτησε αρκετά αφού κάθε τρεις και λίγο κάποιος θα έπιανε να στροφάρει τη νύφη, έτσι για προθέρμανση. Το κέφι και η διάθεση είναι ήδη ανεβασμένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νύφη με τα πολλά παραδόθηκε στον γαμπρό. Το όργανα σώπασαν για λίγο και το μυστήριο ολοκληρώθηκε με μεγαλοπρέπεια και ωραίες ψαλμωδίες.

Ύστερα,  απ έξω στον αυλόγυρο της εκκλησίας στήθηκαν λίγα τραπεζάκια με λαχταριστά εδέσματα και άφθονο κρασί και το γλέντι κράτησε μέχρι ο ήλιος να δώσει τη θέση του στο ρομαντικό φεγγάρι.  Το κέφι ανέβηκε κατακόρυφα. Το ζευγάρι μας και οι καλεσμένοι δεν σταμάτησαν το χορό και το τραγούδι. Έτσι γίναμε όλοι μια παρέα και νιώθαμε σαν να είμαστε σε Αιγαιοπελαγίτικο νησί με τις μυρωδιές της θάλασσας να ποτίζουν τα μέσα μας.

Με χορούς κυκλωτικούς, με τραγούδια από τους νιόγαμπρους, με νταούλια και βιολιά και τα στολισμένα πελώρια πλοία αντίκρυ μας να δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην υπέροχη βραδιά, γίναμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά γύρω απ’ το ζευγάρι μας.

Όταν πλέον το φεγγάρι έμεινε μοναχό να μας φωτίζει  κλείσαμε το γλέντι με χαμόγελα και αγκαλιές, δίνοντας ραντεβού για το επόμενο ξεφάντωμα!

Γιώργο και Μαρία ευχόμαστε ολόψυχα ”να ‘ναι η ζωή σας μέλι με το Ξέφραγο Αμπέλι!”

 

Photo Credits: https://themetaproject.gr/  |Live music entertainment: Xefrago Ambeli music band

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.